Kansanedustajaehdokas 2019

Olen 61-vuotias työtön, lyhytaikaisia ala-asteen opettajan töitä tekevä tammikuusta 2019 asti siltamäkeläinen, sitä ennen 15 vuotta pukinmäkeläinen. Pitkällisen ja huolellisen harkinnan jälkeen päätin suostua kansanedustajaehdokkaaksi. Helsingin vasemmistoliiton listalle.

Minulla on laaja-alaista osaamista: yli kymmenen vuotta kokemusta peruskoulusta, vanhusasioiden tuntemusta rintamaveteraanien kanssa työskentelystä, taloushallinto, yrittäjyys, laaja yhteiskunnallinen kiinnostus ja yleissivistys. Tarkemmat tiedot löytyvät työ- ja ajankäytön historia -artikkelistani.

Kansanedustajan ja -ehdokkaan pitää olla laajasti kiinnostunut ja tietoinen yhteiskunnallisista asioista. Vaalityössä on kuitenkin nostettava joitakin asioita muita voimakkaammin esille. Seuraavassa omat nostoni lyhyesti:

Kouluissa oppilaiden tulee saada tasa-arvoista ja erityistarpeet huomioivaa opetusta. Opettajille pitää saada puitteet, joissa voi tehdä työtä opetuksen lähtökohdista.

Eläkeläisille ja ikäihmisille pitää taata riittävä toimeentulo, riittävä määrä palvelutalo- ja laitoshoitopaikkoja. Yksityisille toimijoille vuokra-/palvelumaksukatto.

Pienituloisille pitää tarvittaessa maksaa 16-vuotiaasta alkavan perustulon lisäksi täydentävää tukea. Työttömyysturvalaki on uudistettava ja kaupungin ja valtion taholta lisättävä kohtuuhintaisten asuntojen tuotantoa.

Yksin- ja pienyrittäjiä pitää tukea kehittämällä palkkatukea ensimmäisen työntekijän palkkaamiseksi. Yrittäjällä pitäisi olla mahdollisuus omatoimiseen rekrytointiin ilman työtä olevien keskuudesta. Yhteistyötä TE-toimistojen kanssa tulee kehittää tähän suuntaan.

Rauhantyö – Suomi allekirjoittaa YK:n ydinasekieltosopimuksen. Yhteistyötä rauhan edistämiseksi muiden maiden kanssa lisätään.

Kampanjan edetessä tulen näitä ja muitakin ajatuksiani avaamaan laajemmaltikin.

Tervetuloa mukaan kampanjaani. Pienikin apu on tarpeen.

Lue myös KU-blogini: https://blogit.kansanuutiset.fi/pitsinnyplaaja/

Sähköposti: irjaeduskuntaan@gmail.com

Puhelin: 041 709 1801

Tukiryhmätili: FI98 7997 7996 8653 87

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s